Pay Connect, deze slimme ‘superrouter’ zorgt ervoor dat geldstromen in de winkel efficiënt en veilig verlopen én altijd beschikbaar zijn. Daarnaast worden de data van bijvoorbeeld de kassa, pinterminal en eventueel de slimme kluis op één plek veilig gebundeld en beschikbaar gemaakt.

Het is voor veel retailers herkenbaar: door een stroom- of internetstoring kunnen klanten niet pinnen. De nieuwe oplossing van G4S en PayPlaza voorkomt deze ‘downtime’ en zorgt ervoor dat alle betaalstromen altijd beschikbaar zijn. Het slimme kastje van Pay Connect is voorzien van een accu en schakelt automatisch over op een mobiel netwerk als een of meer internetproviders een storing hebben. Hierdoor is continuïteit gewaarborgd.

Ook maakt Pay Connect de betaaldata per kassa, winkel of medewerker inzichtelijk. Door Pay Connect te koppelen aan de systemen van G4S en PayPlaza is een snelle, dagelijkse bijschrijving mogelijk. Bovendien voldoet de retailer meteen aan alle eisen die aan betaalsystemen worden gesteld.

Pay Connect zorgt ervoor dat alle betaalstromen beschikbaar zijn, dus zorgen om bijvoorbeeld storingen zijn verleden tijd

REAL-TIME INZICHT

Zowel de kassa als de pinterminal en eventuele slimme kluis zijn op Pay Connect aangesloten. Daarmee kunnen retailers heel eenvoudig managementrapportages opvragen, die verschijnen op een overzichtelijk dashboard. G4S kan met Pay Connect op de achtergrond ook monitoren en daarom direct anticiperen als er bijvoorbeeld een stroomstoring plaatsvindt. Zo kan de ondernemer zijn aandacht aan zijn klanten besteden in plaats van aan het vinden van oplossingen.

“Pay Connect zorgt ervoor dat alle betaalstromen beschikbaar zijn. Dus zorgen om bijvoorbeeld storingen zijn verleden tijd’, aldus Paul van der Knaap, Managing Director Cash bij G4S Nederland. “Ik ben er dan ook trots op dat we dit samen met de experts van PayPlaza hebben ontwikkeld. PayPlaza brengt de technologie, wij de kennis van betaalstromen. Een sterke combinatie die ondernemers zal ontlasten. Zij kunnen zich richten op hun klanten en wij nemen de betalingsinfrastructuur voor onze rekening.”

VOLDOEN AAN PCI DSS

Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) is een internationale beveiligingsstandaard, opgesteld door de diverse betaalkaartmaatschappijen. De standaard is ontwikkeld om betaalkaartgegevens te beschermen en zo misbruik van kaartgegevens, en daarmee schade, te voorkomen. PCI DSS stelt eisen aan het verwerken, doorsturen en opslaan van kaartgegevens. Dankzij de technologie van PayPlaza waarvan Pay Connect is voorzien, is het heel eenvoudig om te voldoen aan de PCI DSS-eisen. De ICT-manager hoeft jaarlijks nog maar een paar vragen te beantwoorden, de rest is automatisch geregeld.